Druk,druk,druk

Foto: VihU

Ik mag dan werkeloos zijn, maar ik heb het retedruk. Het UWV laat je sowieso niet met rust. Sollicitatiekranten die je moet doorspitten, webinars die je moet volgen en dan heb je ook nog te maken met de sollicitatieplicht. Omdat dit allemaal digitaal gebeurd heb ik ieder geval geen moeite om uit te leggen waarom drukkerijen failliet gaan in deze tijden in mijn aankomende gesprek. Vrijdag aanstaande moet ik langs komen bij het UWV in Haarlem. Dat gesprek is het eerste wat niet digitaal zal plaats vinden. In ieder geval gaat er vrijwel geen dag voorbij zonder dat er een bericht in mijn brievenbus binnen komt. Die brievenbus is, u raadt het al beste lezer, uiteraard ook digitaal. Naast het UWV lagen er nog allerlei praktische klussen in en om het huis. Van die klussen die eigenlijk al te lang waren blijven liggen. En het huishouden zelf blijft ook gewoon doordraaien nietwaar? Wie met andere woorden denkt dat werkelozen allemaal lekker achterover zitten heeft het mis. Deze werkeloze heeft namelijk eigenlijk geen tijd om werkeloos te zijn. Laat dat duidelijk zijn.

Auteur: Jan Sierhuis

Vanaf de vluchtstrook aanschouw ik de snelweg van het leven en plaats daar mijn kanttekeningen bij.

4 gedachten over “Druk,druk,druk”

  1. Ze laten de werkloze niet met rust. Heb ik zelf ondervonden. Nu ben ik gepensioneerd maar de rust is nog niet teruggekomen. Soms wou ik dat ik weer werkte. Toen had ik vrije tijd.

    Like

  2. Het leven van een werkloze gaat niet over rozen. Verplichtingen hier en daar ook! 😦
    Suc6 vrijdag bij het UWV, hoewel ze daar ook onderbemand blijken te zijn. Iets voor jou?

    Like

  3. Ik werkte, kreeg een ongeluk, zat anderhalf jaar in revalidatie en werd daarna afgekeurd. Eerst viel ik nog even in een gat, maar dan merk je dat je tijd krijgt voor andere dingen en dan opeens heb je tijd te kort.

    Like

Plaats een reactie